Agatas

Amerikiečiai tunka nuo didelių maisto porcijų

Jungtinėse Valstijoje sparčiai daugėja antsvorį turinčių žmonių, o mokslininkai tai sieja su vis didėjančiomis porcijomis greito maisto restoranuose. Ekspertai iš Niujorko universiteto nustatė, kad valgių ir gėrimų porcijos restoranuose bei prekybos centruose šiandien yra du penkis kartus didesnės nei prieš kelis dešimtmečius.

Pateiktais duomenimis, antsvorį turinčių amerikiečių nuo 1980 metų padaugėjo daugiau kaip 60 proc.

Keptų bulvyčių porcija dviejuose dideliuose greito maisto tinkluose šeštojo dešimtmečio viduryje, pavyzdžiui , svėrė tik 70 gramų. Šiandien tai yra mažiausia porcija, didžiausia siekia 200 gramų.

Jei 1955-aisiais į mėsainį buvo dedama 50 gramų mėsos, tai šiandien kai kuriuose jų mėsos yra 230 gramų. Mokslininkai pažymi, kad didėjančios porcijos ir didėjantis storulių skaičius Amerikoje yra paralelios tendencijos.

Pomėgis valgyti mėsainius ir kitus greito maisto produktus, gali įgauti įvairių formų manijas.

Kai kurie mokslininkai šiandien tiki, kad dažnas itin saldaus ar riebaus maisto valgymas sukelia pokyčius smegenyse. Todėl jį mėgstantiems žmonėms sunku pasakyti „ne”.



TAIP PAT SKAITYKITE