Vitaminai yra svarbūs geram mūsų organizmo funkcionavimui. Jie žmogaus organizme atlieka svarbias funkcijas, todėl jų būtinai turime gauti su maistu. Kaip jau daug kam teko girdėti, šiuolaikinių žmonių mityba, naudingųjų medžiagų bei vitaminų požiūriu, nėra pakankama. Todėl besirūpinantieji savo sveikata nuolat ieško būdų pagerinti savo mitybos racioną, praturtinti jį vitaminais ir kitomis reikalingomis medžiagomis. Vienas maloniausių būdų tai padaryti, yra vartoti namuose šviežiai spaustas sultis. Teigiantiems, kad spaudžiant sultis žūsta visi vitaminai, galime pasiūlyti pasidomėti lėtaeigėmis sulčiaspaudėmis, jų funkcijomis, veikimo principais bei teikiama nauda.
Ar spaudžiant sultis lėtaeige sulčiaspaude išsaugoma daugiau vitaminų?
- Kaip manoma, apdorojant vaisius ar daržoves prarandama daug jose esančių vitaminų, todėl iki šiol buvo rekomenduojama vartoti kuo daugiau neapdorotų vaisių ar daržovių arba bent jau jų nepervirti ar neperkaitinti. Taip pat rekomenduojama pagal galimybes vartoti nesmulkintų vaisių ar daržovių, nes kontaktuodamos su įvairiais metalais bei deguonimi jos praranda naudingąsias medžiagas. Tačiau lėtaeigės sulčiaspaudės dėka galime išsaugoti didžiąją dalį vaisiuose ir daržovėse esančių naudingų medžiagų bei vitaminų.
- Lėtaeigės sulčiaspaudės veikimo principas paremtas lėta spaudimo proceso eiga. Ingredientai patekę į sulčiaspaudės angą yra susmulkinami iki skystokos sultingos masės, o tuomet į tam skirtą indą išskiriamos sultys, o išspaudos išstumiamos į atskirą indą. Tokio proceso metu nesukuriama trinties šiluma, todėl nepakinta ir spaudžiamų sulčių temperatūra. Taip sultyse išsaugoma didelė dalis vitaminų reikalingų mūsų sveikatai.
- Spaudžiant sultis lėtaeige sulčiaspaude, per sietelį iš susidariusios masės sultys išskiriamos į joms skirtą indą. Sultys yra sodrios, su šiek tiek minkštimo. Tokios sultys suteikia organizmui naudingų maistinių skaidulų ir yra dar naudingesnės.
- Lėtaeigės sulčiaspaudės pasižymi plačiu galimų spausti vaisių ir daržovių asortimentu. Jomis galima spausti sultis iš visų vaisių bei daržovių, riešutų, sėklų bei lapinių žalumynų.
- Pasinaudodami lėtaeige sulčiaspaude, galime susimaišyti naudingų kokteilių iš skirtingų sulčių ir išgauti netikėtų skonių.
Lėtaeigės sulčiaspaudės naudojimas gali turėti teigiamos reikšmės mūsų sveikatai.